ПРОГРАМА ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ

БОРИС ТРАЈКОВСКИ-НОВА 2020

 -----------

Стипендијата Борис Трајковски - НОВА за  академски и лидерски постигнувања  ја добиваат:

Илијана Буховски – ОУ „Владо Тасевски“ Скопје

Борис Стојановски  - ОУ „Ванчо Прке“ Штип

Андреа Мојсоска – ОУ „Кузман Ј. Питу“  Скопје

Останатите ученици кои беа дел од вториот круг тестирање  ќе добијат писмено известување за понатамошната постапка за упис.

Со почит,

Фондација Борис Трајковски и

Гимназија НОВА